ЏАФЕРИ: СОБРАНИЕТО ГИ ИСПОЛНИ СИТЕ РЕФОРМСКИ ПРИОРИТЕТИ, СЕГА Е РЕД НА ЕУ ДА ПОСТАПИ ПО ЗАСЛУГА

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со европратениците Дачиан Чолос, претседател на Групата Обнови

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК НА МЕЃУНАРОДНАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА, ОРГАНИЗИРАНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ПРИМЕНА НА ЈАЗИКОТ

Почитуван Претседател на Владата на Република Северна Македонија, г. Оливер Спасовски, Почитуван потпретседател на Владата и министер за политички Систем

Read more

СОБРАНИСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ ПАРЛАМЕНТИТЕ И ДРЖАВНИТЕ РЕВИЗОРСКИ ИНСТИТУЦИИ

Претседателката на Комисијата за финансирање и буџет, Лилјана Кузмановска; заменик-претседателот на Комисијата за економски прашања, Агим Шаќири и членот на

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА ПО ПОВОД РАТИФИКАЦИЈАТА НА СЕВЕРНОАТЛАНТСКИОТ ДОГОВОР ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Почитуван претседател на Република Северна Македонија, г. Стево Пендаровски, Почитуван претседател на Владата на Република Северна Македонија, г. Оливер Спасовски,

Read more

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ОФИЦИЈАЛНИТЕ ГОСТИ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО И БЛИСКИ СОСЕДИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Во светло на одржувањето на свечената седница на Собранието на Република Северна Македонија по повод донесувањето на Законот за ратификација

Read more