СО ПОСЕБНА СВЕЧЕНОСТ ВО СОБРАНИЕТО ОДБЕЛЕЖАНО УСВОЈУВАЊЕТО НА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА ПРАВОТО НА ПОЛИТИЧКО УЧЕСТВО НА ГРАЃАНИТЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Со свечен настан во организација на Интерпартиската парламентарна група за правата на лицата со хендикеп (ИППГ) и Полио Плус –

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА СИМПОЗИУМОТ „ИЗГУБЕНИТЕ ВРЕДНОСТИ НА ТУРСКАТА КУЛТУРА НА БАЛКАНОТ И ИСТОЧНА ЕВРОПА“

Почитуван претседател на Големото национално собрание на Република Турција, г. Шентоп, Почитувани претседател на Матуситеб, г. Емин, Почитувана екселенција Секизќок, 

Read more

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ГОЛЕМОТО НАЦИОНАЛНО СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА, МУСТАФА ШЕНТОП

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со Мустафа Шентоп, претседател на Големото национално собрание

Read more

ЕВРОПРАТЕНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНО ЈА ПОТВРДИЈА ПОДДРШКАТА ЗА ЕВРОПСКАТА ПЕРСПЕКТИВА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

На 18 и 19 декември во Европскиот парламент во Стразбур се одржува 17. Состанок на Мешовитиот парламентарен комитет – Република

Read more