Средба на претседателот Џафери со г-ѓа Колинда Грабар-Китаровиќ, претседателка на Република Хрватска

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со г-ѓа Колинда Грабар-Китаровиќ, претседателка на Република Хрватска,

Read more

Неформално дружење на пратениците со членовите на Владата на Република Македонија

Собранието на Република Македонија, со поддршка на Националниот демократски институт, воспоставува новина во однос на комуникацијата меѓу пратениците и членовите

Read more

Собраниска делегација на состанок за енергијата добиена од обновливи извори

Делегација на Собранието на Република Македонија од Комисијата за економски прашања, составена од претседателот на Комисијата, г. Горан Милевски, заменик-претседателот,

Read more

Заложба за слобода на медиумите како фундаментално право на секое демократско општество

Во рамките на априлската сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа, на денешната сесија посветена на слободата на уредничката

Read more