Јавна расправа на тема: „Предлог-национална стратегија за развој на културата во Република Македонија во периодот 2018 – 2022 година“

Комисијата за култура на Собранието на Република Македонија одржа јавна расправа за Предлог-национална стратегија за развој на културата во Република

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на четвртата годишна конференција на Асоцијацијата на Балкански универзитети, на тема „Соработката помеѓу универзитетите и културната коегзистенција – премиса за одржлива платформа во целиот балкански регион“

Почитуван ректор, воедно и почесен претседател на АБУ, г. Вулнет Амети, Почитувани ректори на Универзитетите членки на АБУ,  Почитувани претседавачи

Read more

Учество на Генералната секретарка Иванова на заседанието на Здружението на генералните секретари на парламентите

Генералната секретарка на Собранието на Република Македонија, г-ѓа Цветанка Иванова, учествува на Заседанието на Здружението на генералните секретари на парламентите

Read more

Излагање на пратеничката Николова на дебата на тема: „Зацврстување на меѓупарламентарната соработка за миграцијата и управување со миграцијата, со перспектива за усвојување на Глобален компакт за сигурна, уредна и регуларна миграција“

Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија активно продолжува со учеството на 138. Собрание на Интерпарламентарната унија, што

Read more

Средба на претседателот Џафери и делегацијата на собранието во ИПУ со Швајцарската делегација во ИПУ

Делегацијата на Собранието на Република Македонија во ИПУ, предводена од  г. Талат Џафери, претседател на Собранието на Република Македонија, во

Read more

Средба на претседателот Китев со делегација на конференцијата на невладини организации при Советот на Европа

Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа во чиј состав беа претседателот, г. Бетиан

Read more

Јавна расправа за предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, со која претседаваше претседателот на Комисијата, г. Артан Груби, одржа јавна

Read more

Обраќање на пратеникот Фаши на дебата на тема: „Парламетарно следење на целите за одржлив развој (ЦОР)“

На 138. Собрание на Интерпарламентарната унија (24-28 март 2018 година, Женева, Швајцарска конфедерација), на кое учествува Делегација на Собранието на

Read more

Средба на претседателот Џафери со претседателот на големото Национално собрание на Турција и претседателката на Народното собрание на Република Бугарија

Во рамките на 138. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што се одржува од 24 до 28 март 2018 година во

Read more