Средба на претседателот Џафери со г. Абдулах Ал Новаисер, почесент конзул на Република Македонија во Кралството на Саудиска Арабија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска  оствари средба со делегација на стопанственици од Кралството на Саудиска

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на Меѓупарламентарната конференција на тема „Моќта на касата: Буџетски овластувања и процедури на Европскиот парламент“

Дами господа, Почитувани колеги пратеници, Ваши екселенции, Ми претставува особена задоволство што денес во својство на претседател на Собранието на

Read more

Интерпарламентарна конференција на тема: Моќта на касата: буџетски овластувања и процедури на Европскиот парламент

Денеска, во Собранието на Република Македонија се одржува Интерпарламентарна конференција на тема: Моќта на касата: буџетски овластувања и процедури на

Read more

Конститутивната седница на Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата

Денеска Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата во Собранието на Република Македонија одржа конститутивна седница. Целта на групата

Read more

Средба на претседателот Џафери со парламентарни стипендисти во германскиот Бундестаг

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со избраните парламентарни стипендисти во германскиот Бундестаг за

Read more