Средба на претседателот Џафери со извршниот директор на Холандската конституенца на Светската банка, г. Френк Хеемскерк

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со г. Френк Хеемскерк, извршен директор на Холандската

Read more

Средба на претседателот Џафери и собраниска делегација со г. Урбан Алин, претседател на шведскиот Риксдаг

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и членовите на официјалната делегација, пратениците Фросина Ташевска-Ременски, Ејуп Алими и

Read more

Посета на претседателот Џафери и собраниската делегација на Стокхолмската бизнис школа

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и членовите на официјалната делегација, пратениците Фросина Ташевска-Ременски, Ејуп Алими и

Read more

Аудиенција ка Кралот на Шведска, Неговото Височество Карл XVI Густаф, на г. Талат Џфери, претседател на Собранието на Република Македонија

Согласно Програмата на официјалната посета, реализирана е Аудиенција кај Кралот на Шведска, Неговото Височество Карл XVI Густаф, за претседателот на

Read more

Средба на претседателот Џафери и собраниска делегација со г-ѓа Маргот Валстром, министер за надворешни работи на Кралството Шведска

Денес, во рамките на Програмата, беше остварена средба со министерката за надворешни работи, г-ѓа Маргот Валстром. Претседателот Џафери го поздрави

Read more