Обраќање на претседателот Џафери на отворањето на научната конференција за аерозагадување

Почитувани претставници на академската сфера, Почитувани претставници на невладиниот сектор, Ваши екселенции, Дами и господа, Почитувани присутни, „Мисли глобално, делувај

Read more

Средба на претседателот Џафери со г. Иван Брајовиќ, г-ѓа Маја Гојковиќ и г. Кари Весели, претседатели на парламентите на Црна Гора, Србија и Косово

Во рамките на учеството на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, на Конференцијата на претседатели на парламенти

Read more

Средба на претседателот Џафери со г. Грамоз Ручи, претседател на Парламентот на Република Албанија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, во рамките на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите од

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на 8. конференција на претседатели на Парламенти од земјите на Западен Балкан, на тема :”Е интеграции: резултати и аспирации”

Почитуван господин Ласло Ковер, претседател на Унгарското национално собрание, Почитувани колеги, Дами и господа, Ова е Осма конференција на претседатели

Read more

Културна размена како еден од најдобрите начини на меѓусбно запознавање на народите на Македонија и Венецуела

Членовите на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на земјите од Латинска Америка и Карибите

Read more

Заедничка средба на Комисијата за транспорт, врски и екологија, заедно со Комисијата за економски прашања и Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство со г-ѓа Хилари Смит и г. Џон Мекнил

Комисијата за транспорт, врски и екологија, заедно со Комисијата за економски прашања и Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство, одржаа

Read more

Средба на претседателот Џафери со заменикот на претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Косово, г. Беџет Пацоли

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери, се сретна со заменикот на претседателот на Владата и министер за надворешни

Read more

Средба на Генералната секретарка Иванова со Хорст Ризе

Генералната секретарка на Собранието на Република Македонија, г-ѓа Цветанка Иванова, во рамките на студиската посета на германскиот Бундестаг со група

Read more