Интерпарламентарна конференција на тема: “Независна и современа јавна администрација”

Делегација на Собранието на Република Македонија составена од пратениците: г. Хари Локвенец, г. Петар Атанасов и г-ѓа Невенка Стаменковска, вчера

Read more

Правото на еднаков третман и политичко учество е камен-темелник на демократијата

Денеска, во Собранието на Република Македонија се одржа дебата за политичкото учество на лицата со попреченост, во организација на Интерпартиската

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на дебатата за “Политичкото учество на лицата со попреченост”

Дами и господа, Почитувани колеги пратеници, Почитувани претставници на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Почитувани претставници на невладиниот сектор, На

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на конференција на тема : „Култура и мир на Балканот – улогата на пратениците”

Почитуван г.Кадри Весели, претседател на Парламентот на Косово, Почитувани високи претставници на Федерацијата за Универзален мир – Евроазија, Интернационална,  Европа,

Read more

Средба на претседателот Џафери со шефот на мисијата на ОДИХР во Македонија, г-ѓа Одри Гловер

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери, денеска оствари средба со Делегација на Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР за локалните

Read more

Средба на претседателот Џафери со делегацијата на Комисијата за меѓународни односи на Домот на лордовите во Парламентот на Обединетото Кралство

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери, денеска, во организација на Амбасадата на Обединетото Кралство во Република Македонија, оствари

Read more