ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА ПО ПОВОД РАТИФИКАЦИЈАТА НА СЕВЕРНОАТЛАНТСКИОТ ДОГОВОР ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Почитуван претседател на Република Северна Македонија, г. Стево Пендаровски, Почитуван претседател на Владата на Република Северна Македонија, г. Оливер Спасовски,

Read more

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ОФИЦИЈАЛНИТЕ ГОСТИ НА ЗЕМЈИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО И БЛИСКИ СОСЕДИ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Во светло на одржувањето на свечената седница на Собранието на Република Северна Македонија по повод донесувањето на Законот за ратификација

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА МОСТ НА ТЕМА “ТРАНСПАРЕНТНОСТА НА СОБРАНИЕТО – ПРЕДИЗВИЦИ ЗА НОВИОТ ПАРЛАМЕНТАРЕН СОСТАВ“

Почитувани потпретседатели на Собранието, Почитувани колеги пратеници, Почитувана генерална секретарка Иванова, Почитуван заменик-амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија и

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА СВЕЧЕНИОТ НАСТАН ЗА ОТПОЧНУВАЊЕ СО РАБОТА НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА БУЏЕТСКА КАНЦЕЛАРИЈА ВО СОБРАНИЕТО

Почитувани потпретседатели на Собранието, Почитувани колеги пратеници, Почитувана генерална секретарка Иванова, Почитувана амбасадорка Галовеј, Почитуван директор на Вестминстер Фондацијата за

Read more

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ВЕСТМИНСТЕР ФОНДАЦИЈАТА ЗА ДЕМОКРАТИЈА И АМБАСАДОРКАТА ГАЛОВЕЈ

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, во придружба на координаторите Јован Митревски, Ејуп Алими и Никола Мицевски,

Read more