Пратениците Лилјана Затуроска и Хари Локвенец на семинар “Состанок на зелената пратеничка група со пратеници од Црна Гора и Македонија“ во Белград

Пратеници, членови на неформалната пратеничка зелена група и експерти од областа на оддржливиот развој и заштита на животната средина, заедно

Read more

Соопштение на ИППГ за правата на ЛГБТ лицата, по повод 17 мај – Меѓународниот ден против хомофобијата, трансфобија и биофобија

На 17 Мај, Меѓународниот ден против хомофобија, трансфобија и бифобија, кој оваа година ширум светот се одбележува под мотото „Сојузништва

Read more

Средба на претседателот Џафери со поранешниот претседател на Република Словенија, г. Милан Кучан

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со поранешниот претседател на Република Словенија, г. Милан

Read more

Пратеничката Славица Шуманска-Митева воведничар во панелот за проширување на ЕУ

Во рамките на вториот ден на Конференцијата на тема „Преку идејата за ЕУ до мир и развој“, што се одржа

Read more