Средба на претседателот Џафери и собраниска делегација со г. Урбан Алин, претседател на шведскиот Риксдаг

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и членовите на официјалната делегација, пратениците Фросина Ташевска-Ременски, Ејуп Алими и

Read more

Посета на претседателот Џафери и собраниската делегација на Стокхолмската бизнис школа

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и членовите на официјалната делегација, пратениците Фросина Ташевска-Ременски, Ејуп Алими и

Read more

Аудиенција ка Кралот на Шведска, Неговото Височество Карл XVI Густаф, на г. Талат Џфери, претседател на Собранието на Република Македонија

Согласно Програмата на официјалната посета, реализирана е Аудиенција кај Кралот на Шведска, Неговото Височество Карл XVI Густаф, за претседателот на

Read more

Средба на претседателот Џафери и собраниска делегација со г-ѓа Маргот Валстром, министер за надворешни работи на Кралството Шведска

Денес, во рамките на Програмата, беше остварена средба со министерката за надворешни работи, г-ѓа Маргот Валстром. Претседателот Џафери го поздрави

Read more

Средба на претседателот Џафери и собраниска делегација со г-ѓа Ева-Луиз Ерландсон Слорах, градоначалничка на Стокхлом

Во рамките на официјалната посета на Кралството Шведска, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и пратениците Фросина

Read more