Комисијата за култура во Националниот конзерваторски центар и Музејот на македонската борба за државност и самостојност

Во рамките на своите активности за посета на институциите и непосредно запознавање со нивниот статус, Комисијата за култура денеска оствари

Read more

Средба на Комисијата за финансирање и буџет со претставници на Државниот завод за ревизија и експерти во областа на ревизијата од земји членки на Европската Унија

Претседателот и членовите на Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија одржаа средба со заменикот на главниот

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на првата работна сесија на работната група – III од Националната конвенција за Европска Унија во Република Македонија

очитувани претставници на дипломатскиот кор,  почитувани претставници на Европското движење во Република Македонија, почитувани експерти,  претставници на академската фела,  на

Read more

Средба на претседателот Џафери со г. Абдулах Ал Новаисер, почесент конзул на Република Македонија во Кралството на Саудиска Арабија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска  оствари средба со делегација на стопанственици од Кралството на Саудиска

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на 13. Конференција на КОСАП

Дами господа, Почитувани колеги пратеници, Почитувани министри, Ваши екселенции, На самиот почеток, како претседател на Собранието на Република Македонија, сакам

Read more