ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ НА ОСНОВАЊЕТО И ПРОМОВИРАЊЕТО НА ИНТЕРПАРТИСКАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ЗА ПРАВАТА НА РОМИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Почитувани колеги,  Екселенции, Претставници од невладиниот сектор, Почитувани медиуми, Дами и господа, Ми претставува чест и задоволство што денеска присуствувам

Read more

СРЕДБА НА СОБРАНИСКА ДЕЛЕГАЦИЈА СО УКРАИНСКИОТ ЗАМЕНИК-МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ, Г. ВАСИЛИЈ БОДНАР

Во рамките на дводневната возвратна посета на Украина, Делегацијата на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со

Read more

ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ ПО ПОВОД СВЕЧЕНОТО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 20 ГОДИНИ НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Почитуван претседател на Владата на Република Македонија, г. Зоран Заев, Почитуван народен правобранител Мемети, Ваши екселенции, Дами и господа, Човековите

Read more

Обраќање на претседателот Џафери на 15.средба на Југоисточна Европа на првата сесија

Почитувани пријатели, Дами и господа, Дозволете најпрво да изразам искрено задоволство за организирање на ваков величествен собир. Средбите на Утринските

Read more