ЧЕТВРТА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИСТРАЖУВАЧКИ СЛУЖБИ

Денеска, Парламентарниот институт е домаќин на четвртата регионална конференција на истражувачките центри во парламентите со работен наслов „Улогата на парламентот во поттикнувањето на граѓанското учество“.

На конференцијата презентираат истражувачи од шест парламентарни служби од регионот кои учествуваа и во изработка на заедничка студија, како и претставници на парламентарната служба на Швајцарската Конфедерација.

Конференцијата претставува континуитет на напорите за подобра размена на информации меѓу службите, во поддршка на пратениците.

Превземено од Собрание.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *