Посета на Вилтон Парк

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, службите во Собранието, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество меѓу кои и Граѓанската Асоцијација МОСТ, од 14-ти до 16-ти февруари 2018 година, ќе учествуваат на Конференција што ќе се одржи во Вилтон Парк, Велика Британија. Конференцијата е на тема „Градење на ефикасен и независен парламент на Република Македонија“, во организација на Британската Амбасада и Вестминстер фондацијата за демократија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *