Сабота, 23 септември 2017 година

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Број 102/16-20
САБОТА
23 септември 2017 година

ЗАКАЖАНИ АКТИВНОСТИ

12.00 часот, Сала „Македонија“
СЕДНИЦА БР. 15 НА СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
(започната на 13.9.2017 год.) (шесто продолжение)

Дневен ред:

2. Предлог на закон за употреба на јазиците – I читање;
3. Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија – I читање; (Материјалот е повлечен)
4. Предлог на закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата – I читање; (Материјалот е повлечен)
5. Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за употреба на македонскиот јазик – I читање;
6. Предлог на закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник на Република Македонија – I читање;
7. Предлог на закон за издавање на вредносни бонови – ваучери – I читање, поднесен од пратениците: Драган Данев, Димитар Стевананџија, Драган Цуклев, Трајчо Димков, Жаклина Пешевска, Павлинче Честојнова, Невенка Стаменковска, Весна Дамчевска Илиевска, Чедомир Саздовски, Ванковер Манчев, Слаѓана Митовска и Илија Димовски;
8. Интерпелација за работата на министерот за финансии Драган Тевдовски, поднесена од пратениците: Лилјана Кузмановска, Крсто Мукоски, Никола Мицевски, Зоран Илиоски и Илија Димовски;
9. Интерпелација за работата на министерот за култура Роберт Алаѓозовски, поднесена од пратениците: Ане Лашкоска, Павлинче Честојнова, Крсто Јовановски, Весна Дамчевска Илиевска и Елизабета Канческа Милевска;
10. Интерпелација за работата на министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураку, поднесена од пратениците: Лилјана Затуроска, Дафина Јованоска Стојаноска, Емил Димитриев, Зоран Ѓорѓиевски и Горан Манојлоски.
Подготвил: Снежана Орловиќ Стојановиќ
Контролирал:
Одобрил: Фелек Касами

Одделение за јавно информирање и односи со јавноста 23.9.2017

Превземено од Собрание.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *