Петок, 22 септември 2017 година

СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Број 101/16-20
ПЕТОК
22 септември 2017 година

ЗАКАЖАНИ АКТИВНОСТИ

11.00 часот, Сала „Македонија“
СЕДНИЦА БР.15 НА СОБРАНИЕ НА Р.МАКЕДОНИЈА
(започната на 13.9.2017 год.) (петто продолжение)
Дневен ред:

2. Предлог на закон за употреба на јазиците – I читање;
3. Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија – I читање; (Материјалот е повлечен)
4. Предлог на закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата – I читање; (Материјалот е повлечен)
5. Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за употреба на македонскиот јазик – I читање;
6. Предлог на закон за престанување на важењето на Законот за националниот уметник на Република Македонија – I читање;
7. Предлог на закон за издавање на вредносни бонови – ваучери – I читање;
Поднесен од: Драган Данев, Димитар Стевананџија, Драган Цуклев, Трајчо Димков, Жаклина Пешевска, Павлинче Честојнова, Невенка Стаменковска, Весна Дамчевска Илиевска, Чедомир Саздовски, Ванковер Манчев, Слаѓана Митовска, Илија Димовски;

8. Интерпелација за работата на министерот за финансии Драган Тевдовски;
Поднесенa од: Лилјана Кузмановска, Крсто Мукоски, Никола Мицевски, Зоран Илиоски, Илија Димовски;
9. Интерпелација за работата на министерот за култура Роберт Алаѓозовски;
Поднесенa од: Ане Лашкоска, Павлинче Честојнова, Крсто Јовановски, Весна Дамчевска Илиевска, Елизабета Канческа Милевска;
10. Интерпелација за работата на министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураку;
Поднесенa од: Лилјана Затуроска, Дафина Јованоска Стојаноска, Емил Димитриев, Зоран Ѓорѓиевски, Горан Манојлоски.
Подготвилa: Катерина Георгиевска
Контролирал:
Одобрил: Фелек Касами

Одделение за јавно информирање и односи со јавноста 22.9.2017

Превземено од Собрание.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *