Преглед на пратеници кои предложиле најмалку 4 закони по припадност на политичка партија и број на предложени закони

Име и презиме Пoлитичка партија Закони Име и презиме Пoлитичка партија Закони
Томислав Тунтев СДСМ 13 Љубен Арнаудов ВМРО ДПМНЕ 4
Илија Димовски ВМРО ДПМНЕ 11 Маја Морачанин ДОМ 4
Ејуп Аљими ДУИ 10 Ивана Туфегџиќ Независен 4
Весел Мемеди Алијанса за Албанците 9 Горан Мисовски НСДП 4
Јован Митрески СДСМ 7 Енес Ибрахим ПДТ 4
Африм Гаши БЕСА 6 Илија Николовски ПОПГМ 4
Драган Данев ВМРО ДПМНЕ 6 Јагода Шахпаска СДСМ 4
Благој Бочварски СДСМ 6 Кети Смилеска СДСМ 4
Васко Ковачевски СДСМ 6 Панче Иванов СДСМ 4
Невенка Стаменковска ВМРО ДПМНЕ 5 Сашко Костов СДСМ 4
Благојче Трпевски СДСМ 5 Сашо Поцков СДСМ 4
Петре Шилегов СДСМ 5 Хари Локвенец СДСМ 4
Весна Пемова ВМРО ДПМНЕ 4 Оливер Спасовски СДСМ 4