Преглед на пратеници кои предложиле најмалку 10 закони по припадност на политичка партија и број на предложени закони

Име и презиме Пoлитичка партија Закони Име и презиме Пoлитичка партија Закони
Горан Сугарески СДСМ 21 Стојко Пауновски СДСМ 14
Васко Ковачевски СДСМ 16 Љубиша Николиќ СДСМ 14
Томислав Тунтев СДСМ 16 Енес Ибрахим ПДТ 13
Мира Стојчевска СДСМ 15 Рената Дескоска СДСМ 13
Милева Ѓоргиева СДСМ 15 Петре Шилегов СДСМ 13
Панче Орцев СДСМ 15 Бетиане Китев СДСМ 13
Сашо Поцков СДСМ 15 Хари Локвенец СДСМ 13
Билјана Настеска СДСМ 15 Соња Мираковска НСДП 12
Јован Митрески СДСМ 15 Дуфе Кукоски СДСМ 12
Јулијана Силјановска СДСМ 15 Лидија Димова СДСМ 12
Горан Мисовски НСДП 14 Софија Куновска СДСМ 12
Љубомир Јосифовски СДСМ 14 Благоја Стојановски СДСМ 12
Стефан Богоев СДСМ 14 Миле Андонов СДСМ 12
Ален Георгијев СДСМ 14 Горан Милевски СДСМ 12
Јагода Шахпаска СДСМ 14 Илија Димовски ВМРО-ДПМНЕ 10
Марјанчо Николов СДСМ 14 Талат Џафери ДУИ 10
Марјан Даскаловски СДСМ 14