Преглед на пратеници кои предложиле закон по припадност на политичка партија и број на закони кои што се во процедура 2017

Име и презиме Пoлитичка партија Закони Име и презиме Политичка партија Закони
Илија Димовски ВМРО ДПМНЕ 4 Ванковер Манчев ВМРО ДПМНЕ 1
Драган Данев ВМРО ДПМНЕ 3 Жаклина Пешевска ВМРО ДПМНЕ 1
Невенка Стаменковска ВМРО ДПМНЕ 3 Слаѓана Митовска ВМРО ДПМНЕ 1
Мирсада Емини-Асани ДУИ 3 Весна Дамчевска – Илиевска ВМРО ДПМНЕ 1
Томислав Тунтев СДСМ 3 Магдалена Манаскова ВМРО ДПМНЕ 1
Јован Митрески СДСМ 3 Нола Исмајлоска ВМРО ДПМНЕ 1
Весел Мемеди Алијанса за Албанците 2 Чедомир Саздовски ГРОМ 1
Весна Пемова ВМРО ДПМНЕ 2 Реџаиљ Исмаили ДУИ 1
Димитар Стевананџија ВМРО ДПМНЕ 2 Ејуп Аљими ДУИ 1
Шпреса Хадри ДУИ 2 Артан Груби ДУИ 1
Васко Ковачевски СДСМ 2 Ивана Туфегџиќ Независен 1
Петре Шилегов СДСМ 2 Горан Мисовски НСДП 1
Сурија Рашиди Алијанса за Албанците 1 Илија Николовски ПОПГМ 1
Антонијо Милошоски ВМРО ДПМНЕ 1 Благој Бочварски СДСМ 1
Лилјана Затуроска ВМРО ДПМНЕ 1 Благојче Трпевски СДСМ 1
Павлинче Честојнова ВМРО ДПМНЕ 1 Јагода Шахпаска СДСМ 1
Ане Лашкоска ВМРО ДПМНЕ 1 Кети Смилеска СДСМ 1
Драган Цуклев ВМРО ДПМНЕ 1 Панче Иванов СДСМ 1
Трајчо Димков ВМРО ДПМНЕ 1 Сашо Поцков СДСМ 1

Преглед на закони во процедура предложени од пратеници

Р.б. Преглед на закони во процедура предложени од пратеници
1 Предлог на закон за изменување на Законот за регистрирање на готовински плаќања
2 Предлог на закон за издавање на вредносни бонови – ваучери
3 Предлог на закон за изменување на Законот за заштита од пушењето
4 Предлог на закон за изменување на Законот безбедност на сообраќајот на патиштата
5 Предлог на закон за изменување на Законот за докторска дејност
6 Предлог на закон за трговија на зелени пазари
7 Предлог на Закон за изменување на Законот за работните односи
8 Предлог закон за дополнување на Законот за исплата на платите во Република Македонија
9 Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за извршување