Преглед на пратеници кои предложиле закон по припадност на политичка партија и број на донесени закони 2017

Име и презиме Пoлитичка партија Закони Име и презиме Пoлитичка партија Закони
Ејуп Аљими ДУИ 9 Сашо Поцков СДСМ 3
Томислав Тунтев СДСМ 8 Хари Локвенец СДСМ 3
Весел Мемеди Алијанса за Албанците 7 Александар Кирацовски СДСМ 3
Африм Гаши БЕСА 6 Бетиан Китев СДСМ 3
Оливер Спасовски СДСМ 4 Диме Велковски СДСМ 3
Маја Морачанин ДОМ 3 Жаклина Лазаревска СДСМ 3
Горан Милевски ЛДП 3 Катерина Кузмановска СДСМ 3
Јулиана Николова ЛДП 3 Коста Јаневски СДСМ 3
Ивана Туфегџиќ Независен 3 Курто Дудуш СДСМ 3
Ирена Стефоска Независен 3 Максим Димитриевски СДСМ 3
Павле Богоевски Независен 3 Мери Лазарова СДСМ 3
Стево Пендаровски Независен 3 Милева Горгиева СДСМ 3
Ферид Мухиќ Независен 3 Мира Стојчевска СДСМ 3
Горан Мисовски НСДП 3 Мухамед Зеќири СДСМ 3
Соња Мираковска НСДП 3 Петар Атанасов СДСМ 3
Енес Ибрахим ПДТ 3 Стефан Богоев СДСМ 3
Алија Камбероски ПЕИ 3 Тања Ковачев СДСМ 3
Илија Николовски ПОПГМ 3 Татјана Прентовиќ СДСМ 3
Јован Митрески СДСМ 3 Фросина Ташевска-Ременски СДСМ 3
Благој Бочварски СДСМ 3 Рената Дескоска СДСМ 3
Васко Ковачевски СДСМ 3 Дамјан Манчевски СДСМ 3
Благојче Трпевски СДСМ 3 Љупчо Николовски СДСМ 3
Петре Шилегов СДСМ 3 Зоран Заев СДСМ 3
Јагода Шахпаска СДСМ 3 Радмила Шеќеринска СДСМ 3
Кети Смилеска СДСМ 3 Ѓулумсер Касапи СДСМ 3
Панче Иванов СДСМ 3 Илија Димовски ВМРО ДПМНЕ 2
Сашко Костов СДСМ 3

Преглед на донесени закони предложени од пратеници 

Р.б. Преглед на донесени закони предложени од пратеници
1 Предлог на закон за Изменување на Закон за наставници во основните и средните училишта
2 Предлог на закон за Изменување на Закон за средното образование
3 Предлог на закон за Изменување на Закон за основното образование
4 Предлог на закон за изменување и дополнување на Изборниот законик
5 Предлог на закон за изменување и дополнување на Кривичниот законик
6 Предлог на закон за изменување и дополнување на Изборниот законик
7 Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Македонија
8 Предлог на закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата
9 Предлог на закон за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги